Blíží se první výročí Gottovy smrti. Myslela jsem, že ho máme nafurt, vzpomíná Bílá

Karel Gott

Rok od smrti zlatého slavíka. Fanynky a kolegové vzpomínají na Karla Gotta

Blíží se první výročí dne, který si většina z nás velmi dobře pamatuje – 1. října 2019 se Českem rychlostí blesku šířila zpráva o smrti Karla Gotta. Zprávu převzaly i světové agentury. Zpěvák měl renomé i fanoušky v mnoha zemích světa. A mnoho z nich si věci, které jim ho připomínají, střeží jako pravý poklad.

Alena Hájková vlastní několik tašek s fotografiemi, hudebními alby a také různými výstřižky z novin se zpěvákovou tváří. S Karlem Gottem se znala přes půl století.

Předsedkyně oficiálního fanklubu je na mnoha fotografiích hned vedle svého idolu. Ke každému snímku má svoji vzpomínku. Před rokem 1. října přišla zpráva, která fanoušky Karla Gotta zarmoutila. Zpěvák po dlouhé nemoci zemřel.

Jeho smrt samozřejmě zasáhla i jeho kolegy z branže, jak vzpomíná Lucie Bílá. „Je zvláštní, když se řekne, že je výročí jeho úmrtí, tak to slovo k němu tak nejde. Já jsem jako hodně lidí měla pocit, že ho máme nafurt,“ řekla.

„Teď Ivanka dala se skvělým týmem lékařů dohromady film o něm, na ten se ale podívám doma, budu asi brečet. Já vzpomínám, že když jsem pro něho zpívala Ave Maria, že jsem nemohla ani dýchat a měla jsem pocit, že se mi zastavilo srdce,“ dodala Bílá.

„Moje jméno se hodně skloňuje a mám pocit, že jsem ho slyšela už ve všech barvách a tónech, ale když vyslovil on Lucko, tak to bylo něco jiného. V tom bylo všechno. Ale je pravda, že musím znovu říct, že i když jsme spolu měli CD a turné, tak jsme si vykali. Ale to byla ta úcta. Tak jsem si myslela, že to je správný. Bylo krásný s ním prožít kus života,“ řekla zpěvačka.

Tagy: