Lékař bije na poplach. Ukazuje, co vidí lidé s covidem těsně před smrtí

Co vidí lidé s covidem v posledních chvílích života? Lékař natočil video

Americký lékař Ken Remy natočil video simulující intubaci pacienta s koronavirem. Veřejnost varuje, že právě zavedení dýchací trubičky je většinou to poslední, co nakažený člověk ve vážném stavu ve svém životě vidí. Doufá, že si lidé po jeho zhlédnutí uvědomí, jak je důležité nosit roušky, mýt si ruce i udržovat sociální distanc. Informoval o tom web americké CNN.

Remy se rozhodl natočit video poté, co musel pozůstalým oznámit další úmrtí pacienta s covidem. „Doufám, že poslední okamžiky vašeho života nebudou vypadat takto,“ říká lékař na videu, zatímco v rukou drží laryngoskop a dýchací trubici, které se při intubaci pacientů používají. „Protože tohle bude to, co uvidíte na konci svého života, pokud nezačnete nosit na veřejnosti roušky,“ doplnil.

Lékař, který pracuje v nemocnici v St. Louis, totiž stále častěji slýchal, že nošení roušek nefunguje a úmrtnost na koronavirus je nízká. „Zaručuji vám, že tohle uvidí vaše matka, váš otec nebo vaše děti, pokud se nakazí koronavirem, na konci svého života. Je to vážné. Prosím, dodržujte opatření ke snížení přenosu covidu, abychom mohli nemoci předcházet,“ dodal Remy. Podle něj léčil přes tisíc pacientů s koronavirem, z toho více než sto musel intubovat.

Kromě toho, že pracuje na jednotce intenzivní péče, je Remy vědecký pracovník v oblasti pediatrické péče a péče o dospělé na Washington University Medical Center v St. Louis. Na univerzitě také testuje nové způsoby léčby, které by pacientům mohly zachránit život.

Podle Remyho evidují výrazný nárůst nakažených, hospitalizovaných i mrtvých s koronavirem. Statistiky ukazují, že v Missouri se počet lidí s covidem stále měsíčně znásobuje. Stát každý den hlásí více než čtyři tisíce nových případů.

Tagy: