Prymula nově na Twitteru: Sex jen s prověřeným partnerem. Myšleno negativním, upřesnil

Roman Prymula

Prymula pobavil lidi výzvou na Twitteru

V pátek se na novém twitterovém účtu ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) objevily první příspěvky. O tom, jestli profil není falešný, se ve společnosti začalo debatovat zejména po odpovědi na otázku, zda mohou mít lidé o víkendu sex. Prymula totiž napsal: „Tyto aktivity jsou povoleny, ale pouze s prověřeným partnerem.“ Redakci CNN Prima NEWS nový šéf zdravotnického resortu vysvětlil, že mělo jít o legraci, prověřeným myslel negativním na koronavirus.

„Má reakce je sranda. Je tím myšleno s partnerem s negativním testem. Člověk by měl dodržovat karanténní pravidlo deseti dnů, a pokud není nakažený, tak aby stále nebyl,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS Roman Prymula. Podle svých slov ale twitterový účet pravidelně obsluhovat nezvládne.

„Budu stíhat odpovídat tak jednou za dva až tři dny. V tomto režimu jsme se dohodli, že zatím odpovídat budu, ale následně se tomu každý den věnovat nemohu,“ dodal ministr, který v pondělí převzal funkci od Adama Vojtěcha.

Účet je reálný, potvrdil Prymula

Prymula ve svém vůbec prvním příspěvku mimo jiné poděkoval kolegům za vytvoření profilu. Také požádal občany, aby o víkendu zůstali doma, četli si knížky, dívali se na filmy a nainstalovali si aplikaci eRouška. „Účet je opravdu reálný. Všichni takhle komunikují a já jsem účet neměl, takže jsem po letech na sociální síti,“ dodal epidemiolog.

Tagy: