Konflikt kvůli špatně nasazené roušce. Vlakvedoucí Českých drah udeřil cestujícího do hlavy

Spor vlakvedoucího a cestujícího

Vlakvedoucí uhodil cestujícího do hlavy

Záběry cestujícího z vlaku R 803 Moravan v Břeclavi oblétly sociální sítě. Dvojice mužů se totiž dohadovala o správném nasazení roušky, náhle však přiběhl vlakvedoucí Českých drah a jednoho z účastníků hádky udeřil do hlavy. Tiskový mluvčí Českých drah Robert Pagan pro CNN Prima NEWS uvedl, že ignorování vládních opatření ze strany některých pasažérů vede ke zbytečným sporům a vyhroceným situacím.

K celému incidentu prý došlo kvůli špatně nasazené roušce. „Nikdy by mě nenapadlo, že se mi i tohle může stát ve vlaku,“ píše v příspěvku u zveřejněného videa onen cestující. „Když jsem nastupoval do vlaku, průvodčí se mě ptal, kde mám roušku. Tak jsem mu odpověděl, že v batohu a šel jsem si sednout. Řekl, ať si ji nasadím,“ popisuje muž nastalou situaci. „Vlak byl téměř prázdný, v okruhu asi čtyř metrů neseděl nikdo, tak jsem počkal, až mě přišel zkontrolovat, a řekl mu slušně, že tady přece nikoho neohrožuji,“ pokračuje autor videa. Průvodčí mu prý začal vyhrožovat pokutou, tak si muž „ten tupý hadr“ nasadil. Sice pod nos, ale to prý vůbec nevadilo a průvodčí odešel.

Nikdy by mě nenapadlo že se mi i tohle může stát ve vlaku... A to vše jen kvůli špatně nasazené roušce. Když jsem...

Posted by Michal Dobrucký on Tuesday, October 13, 2020

Cestující se po nějaké době chystal vystupovat, ovšem začal na něj křičet jistý muž. „Tykal mi a říkal, ať ho přestanu ohrožovat. Nechápal jsem, co se děje. On, že mám roušku pod nosem a ohrožuji ho. V tu chvíli se otočil směrem ke mně. Sám měl roušku pod nosem také. Jak tam na mě pořád hulákal, tak jsem si uvědomil, že mi tyká a nadává, tak jsem se s ním začal bavit stejně.“ Co se odehrálo poté, lze spatřit na videu. V záběru se mladý muž hájil slovy: „Sám to máš pod nosem a budeš mě tady poučovat.“ To už však ke dvojici přispěchal vlakvedoucí a po otázce: „Komu tykáte?“ zaútočil.

České dráhy poskytly redakci CNN Prima NEWS vyjádření: „Primárně šlo o konflikt mezi cestujícími o správnosti nasazení roušky, do kterého následně vstoupil vlakvedoucí. Bohužel, ignorování vládních opatření ze strany některých pasažérů vede ke zbytečným sporům a vyhroceným situacím. My se jim snažíme maximálně předcházet, cestující upozorňujeme na povinnost nosit v hromadné dopravě roušku a děkujeme všem, kteří jsou v této nelehké době k sobě navzájem ohleduplní a tuto povinnost respektují.“

Cestující se rozhodl, že celou záležitost oznámí na policii a podá trestní oznámení. „Mám podezření, že se průvodčí vůči mně dopustil trestného činu. Připadá vám normální, kde žijeme? Čekám, kdy se kvůli rouškám začne střílet. Díky vám, co nejste ovce a snažíte se dát svému okolí najevo, že s těmi lžemi nesouhlasíte,“ zakončuje muž svou zpověď.

Tagy: