Pražané vzali náplavku útokem. Navzdory vládním opatřením jich stovky vyrazily na trhy

Navzdory vládním opatřením se tam sešly stovky lidí.

Pražskou náplavku vzali lidé útokem

Pražané vzali útokem náplavku u Vltavy na Výtoni a vyrazili na farmářské trhy. Navzdory vládním opatřením, která omezují počet osob, se jich tam sešly stovky – a to se přitom mohou od čtvrtka na veřejnosti pohybovat lidé pouze ve dvojicích nebo s rodinou. Podle redaktora CNN Prima NEWS lidé vyšli ven, protože je krásné počasí, chtěli se projít a nakoupit si.

I přesto, že je Česko v nouzovém stavu, scházet se můžeme pouze ve dvou a i ve městě je povinnost nosit roušky, na pražské náplavce se v sobotu dopoledne sešly stovky lidí.

Je hezké počasí a lidé si tak vyrazili nakoupit na farmářské trhy a na procházku. Výsledek je ale takový, že nedodržují rozestupy. Většina z nich aspoň dodržuje povinnost nosit roušku.

„Je hezky, chodíme sem často. To, co udělal ministr Prymula, s tím nemá nic společného. Jsou tu věci, které se jinde sehnat nedají,“ uvedl jeden z návštěvníků.

Podle prodejců je na náplavce naopak ještě málo lidí a běžně jich chodí mnohem víc. „Ve středu tam bylo o 200 procent víc lidí. Přichází především kvůli zboží, které jinde neseženou,“ řekl CNN Prima NEWS jeden z prodejců.

A fotky přeplněné náplavky už se začínají šířit i na sociálních sítích.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula ve středu na mimořádné tiskové konferenci oznámil opatření, která pro celé Česko platí od čtvrtka. Od čtvrtečních 6:00 hodin mají Češi nařízené omezení pohybu, mohou pouze do práce, na nákup, za rodinou a k lékaři. Vláda také nařídila uzavření maloobchodů a služeb.

Farmářské trhy jsou stále ještě otevřené, ačkoliv na jaře byly v rámci nouzového stavu na několik týdnů uzavřené, následně ale dostaly výjimku.

Kauza Prymula

Dodržování opatření ale Češi často ignorují a poté, co se „rozjela“ kauza ministra Prymuly, se jim pravidla už nechce dodržovat vůbec.

Fotografie ze středečního večera ukazují Romana Prymulu a Jaroslava Faltýnka, kteří se sešli v restauraci na Vyšehradě. A to vše v době, kdy jsou restaurace pro veřejnost uzavřeny, celé Česko je v nouzovém stavu a vláda vyhlásila lockdown. Navíc ani jeden z nich neměl roušku.

Tagy: